Calvé. Met elkaar – voor elkaar – uit elkaar

Een ooggetuigenverslag van de geschiedenis van één van Delfts meest prominent bedrijven, opgetekend door Aad Verhoeff. Hij ging net als zijn leeftijdgenoten op zijn veertiende werken. Op zijn 23ste kreeg hij een baan bij Calvé. Hij bleef er werken tot de fabriek in 2008 na 125 jaar werd gesloten. Verhoeff nam actief deel aan vakbond, was lid van de ondernemingsraad van Calvé en de Centrale Ondernemingsraad van Unilever. Het is vanuit dit perspectief dat hij de bedrijfsgeschiedenis optekende.

Tekst: Aad Verhoeff; eindredactie: Trudy van der Wees.

Opdrachtgever

Archief Delft

Testimonial

“Trudy is als  journalist flexibel, accuraat en multi-inzetbaar.”

Karin Kievit, projectleider bij Archief Delft

“Het is fijn werken met Trudy: vooraf duidelijk afspreken wat de bedoeling is, korte lijnen tijdens het project en prima resultaten of teksten op het afgesproken moment. Aanbevolen!”

Marie-France van Oorsouw, projectleider bij Archief Delft

“Al heel lang ken ik Trudy als een uitstekend onderzoeker, schrijver en interviewer. Jarenlang zaten we samen in de redactie van het magazine ‘Delf’, waarvoor ze artikelen en columns schreef en mensen interviewde. Ze heeft lange tijd gewerkt aan allerlei projecten van Erfgoed Delft, zowel aan publicaties als aan oral history-projecten. Haar laatste publicaties betroffen de Delftse musicus Pierre van Hauwe en een prachtige tekst bij het fotoboek Delft 40-45. Bij de speurtocht naar verhalen en beeldmateriaal voor dit boek werd nog eens duidelijk hoe geïnteresseerd zij is in haar gesprekspartners. Een fijn persoon om in de buurt te hebben!”

Bas van der Wulp, publieksarchivaris bij Archief Delft