De portretfabriek Van Mierevelt

In 2011 verzorgde Erfgoed Delft e.o. in Museum Het Prinsenhof een tentoonstelling met hoogtepunten uit het werk van Michiel Jansz. van Mierevelt (1566-1641). De bijbehorende catalogus toont niet alleen de nuchtere schoonheid en het overtuigend realisme van de werken van de Delftse meester, maar biedt ook een fascinerend kijkje in de praktijken van een bedrijvig zeventiende-eeuws portretatelier.

Tekst: Anita Jansen e.a.; eindredactie: Trudy van der Wees.

 

Opdrachtgever

Archief Delft

Testimonial

“Trudy is als ┬ájournalist flexibel, accuraat en multi-inzetbaar.”

Karin Kievit, projectleider bij Archief Delft

“Het is fijn werken met Trudy: vooraf duidelijk afspreken wat de bedoeling is, korte lijnen tijdens het project en prima resultaten of teksten op het afgesproken moment. Aanbevolen!”

Marie-France van Oorsouw, projectleider bij Archief Delft

“Al heel lang ken ik Trudy als een uitstekend onderzoeker, schrijver en interviewer. Jarenlang zaten we samen in de redactie van het magazine ‘Delf’, waarvoor ze artikelen en columns schreef en mensen interviewde. Ze heeft lange tijd gewerkt aan allerlei projecten van Erfgoed Delft, zowel aan publicaties als aan oral history-projecten. Haar laatste publicaties betroffen de Delftse musicus Pierre van Hauwe en een prachtige tekst bij het fotoboek Delft 40-45. Bij de speurtocht naar verhalen en beeldmateriaal voor dit boek werd nog eens duidelijk hoe ge├»nteresseerd zij is in haar gesprekspartners. Een fijn persoon om in de buurt te hebben!”

Bas van der Wulp, publieksarchivaris bij Archief Delft