Naundorff, het mysterie van het Kalverbos

Delftse Stadsopera werpt een ander licht op Naundorff

In het Delftse Kalverbos bevindt zich het graf van Karl Wilhelm Naundorff, die leefde van 1785 tot 1845. Naundorff beweerde dat hij de dood gewaande koning Lodewijk de Zeventiende was. Zijn gehele leven was hij bezig om te bewijzen dat hij de rechtmatige Franse troonpretendent was. Echter, in de basiliek Saint-Denis in Parijs bevindt zich het gemummificeerde hartje van diezelfde Lodewijk de Zeventiende. Rara hoe kan dat? Was Naundorff een oplichter, een ziekelijke fantast, of het slachtoffer van een internationaal complot?

Het bizarre levensverhaal van Karl Wilhelm Naundorff heeft alle ingrediënten in zich heeft voor fascinerend modern muziektheater. Zijn fanatieke zoektocht naar de waarheid, zijn waarheid, vertoont opvallend genoeg raakvlakken met de actualiteit en de wereld waarin wij nu leven. Wie bepaalt wat waarheid is, in een wereld waarin feiten worden afgedaan als ‘een mening’?

Van 15-19 maart 2023 wordt ‘Naundorff, het mysterie van het Kalverbos‘ uitgevoerd in Hal015, Schieweg 15B in Delft. ‘Naundorff’ is een muziektheaterproductie van de Stichting Zangstudio Delft. Een 40-koppig amateur projectkoor en professionele solisten brengen dit spektakel voor het voetlicht.

Libretto: Trudy van der Wees; muziek: Guus Westdorp en Jeroen Manders; regie; Vincent van den Elshout.

Voor meer informatie en kaartverkoop, zie de website van Stichting Zangstudio Delft.

 

Graf Naundorff, Delft

Graf Naundorff, Delft