Trudy van der Wees heeft zich toegelegd op oral history. Ze heeft meegewerkt aan een aantal projecten van Erfgoed Delft:

Delfts blauwe verhalen

Verschillende personen vertellen wat zij hebben met Delfts blauw, o.a. verzamelaars, handelaars en moderne kunstenaars. De interviews verschenen op Wikidelft. Ook zijn er een aantal mini-documentaires gemaakt. Het project leidde uiteindelijk tot de publicatie van ‘Door Delfts blauwe ogen. In de ban van een nationaal icoon.’

Onder de vleugels van Phoenix

Verschillende generaties studenten vertellen over de tijd dat ze lid waren van het Delftsch Studenten Corps. Hoe belangrijk was deze studentenvereniging voor hen? Trudy interviewde een aantal oud-corpsleden. Groener Gras Producties filmde de interviews en maakte er mini-documentaires van.

Schoolse tradities

Leerlingen van groep 8 van Delftse basisscholen interviewen een oud-leerling over zijn of haar schooltijd. Op die manier krijgen de kinderen van nu een idee over het onderwijs van toen. Trudy van der Wees gaf een interviewtraining. Tiviproducties filmde de interviews en monteerde deze tot mini-documentaires.

Erfgoed Delft