Een creatieve duizendpoot

Bij de Delftsche Courant verwierf Trudy  lokale faam vanwege haar wekelijkse columns, theaterrecensies en smaakmakende journalistieke producties op het gebied van politiek, kunst en cultuur, welzijn en human interest. Bij de Haagsche Courant legde ze zich toe op onder andere media, kunst en cultuur. Een aantal jaren gaf ze leiding aan regionale redacties en de Nieuwsdienst.

In 2005 zei Trudy de dagbladjournalistiek vaarwel. Bij communicatiebureau Klats+Poseidon in Delft bekwaamde ze zich in bedrijfsjournalistiek en communicatieadvies. Als (eind)redacteur en bladmanager begeleidde ze diverse uitgaven van bedrijven, organisaties en instellingen.

In 2007 besloot Trudy haar carrière als freelance journalist/tekstschrijver voort te zetten. ‘Je moet in je leven die dingen doen waar je goed in bent, maar vooral ook die je gelukkig maken’, is haar motto. Ze concentreert zich op datgene waar ze goed in is èn wat ze met bezieling doet: interviewen, schrijven, redigeren, coachen en inspireren.

Nieuwe disciplines

Sinds de start van Cicero Publiciteit heeft Trudy zich voortdurend verder ontwikkeld in haar vak. Ze ging schrijven over kennisindustrie, duurzaamheid, geldzaken en ondernemerschap. Ze volgde cursussen en maakte zich nieuwe disciplines eigen. Ze verdiepte zich in cultureel en historisch erfgoed en oral history. Dit resulteerde in enkele interessante projecten, zoals Onder de vleugels van Phoenix, Schoolse Tradities en Delfts blauwe verhalen. Ze publiceerde inmiddels zes boeken, over Delfts blauw, componist en muziekpedagoog Pierre van Hauwe, de Tweede Wereldoorlog, de Botanische Tuin van de TU Delft (Nederlandse en Engelse editie), chef-kok Iwan Kriens en de firma Kloeg.  Ze verzorgt interviews en schrijft teksten voor documentaires en bedrijfsfilms, geeft interviewtrainingen en maakt journalistieke verslagen en samenvattingen van congressen en paneldiscussies.

Theater

Naast haar werk heeft ze nog een passie: het schrijven van liedteksten en scripts/libretti voor amateurtheater. In de loop der jaren heeft ze succesvol samengewerkt met diverse componisten, o.a. Martin Lo-A-Njoe, Robbie Soetanto, Rob van Reijmersdal en Michel Poels.

 

CV Trudy van der Wees 2017

Nieuwsbrief Trudy Cicero

Wie en wat is Cicero?

cicero

Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof
Marcus Tullius Cicero (106 v. Chr.- 43 v. Chr.) was een Romeins redenaar, politicus, advocaat en filosoof. Zijn leven viel samen met de val van de Romeinse Republiek en de gebeurtenissen die daaraan vooraf gingen. Zelf speelde hij bij veel van de politieke gebeurtenissen in deze tijd een grote rol. Cicero’s schrijven schenkt een belangrijk historisch inzicht in deze periode.

Typografisch begrip
De grootte van letters wordt uitgedrukt in punten. Een punt is 0,375 mm; 12 punten is 1 cicero (4,512 mm.) ciceroletter

De cicero werd genoemd naar Marcus Tullius Cicero; in een uitgave van zijn brieven uit 1466 werd een drukletter gebruikt die in grootte overeenkomt met 12 punten. Een cicero wordt ook wel augustijn genoemd.